LEER ONS DREAMTEAM KENNEN

Kraamzorg Groei & Bloei is in november 2017 opgericht door twee Kaapverdiaanse zussen, Amandia en Monica. Geboren en getogen in Rotterdam. Dochters van ouders die in de jaren '70 geëmigreerd zijn naar Nederland met als doel de kinderen een betere toekomst te geven.  Wij houden ervan om mensen te zien ontwikkelen en genieten. Hier dragen wij graag aan bij. Wij hebben een kraamzorgbureau opgezet om ouders te helpen bij de groei naar de mama of papa die jouw baby nodig heeft.

Ons Dreamteam
Ons dreamteam bestaat uit een team aan gedreven kraamverzorgster met een passie voor het begeleiden en coachen van kersverse ouders. Kraamverzorgsters die beschikken over een open en behulpzame basishouding, het fijn vinden om te benadrukken wat er goed gaat en geduld hebben om jou te begeleiden als nieuwe ouder. Wij kennen onze multiculturele doelgroepen en vinden het belangrijk dat wij met onze diensten en personeelsleden de verschillende multiculturele normen en waarden kunnen ondersteunen. Kwalitatieve zorg en een mooie kraamweek is ons doel. Alles zodat jij de beste ouder kan zijn voor jouw baby. Een week lang zijn wij onderdeel van jouw dreamteam.

Wij staan als kraamverzorgsters naast de ouder en we doen het samen. Een week lang zijn wij onderdeel van jouw dreamteam. Onze kraamverzorgsters worden getraind op het signaleren van bijzonderheden en hier snel op te anticiperen. Wij hebben korte lijnen met een lactatiekundige en vinden het belangrijk om goed contact te onderhouden met de verloskundigen om de beste zorg te leveren.

AMANDIA

Aan de ene kant heb je Amandia, die de praktijk als geen ander kent en ruim 10 jaar ervaring heeft in de kraamzorg. Amandia is in 2018 afgestudeerd als verloskundige. Vanwege haar kraamzorg-, verpleegkundige- en verloskundigediploma ziet zij steeds beter hoe een kraamverzorgster en de verloskundige elkaar kunnen versterken in dit mooie proces.

MONICA

Aan de andere kant heb je Monica die vrijwillig door middel van haar managementervaring de kwaliteit van de dienstverlening bewaakt. Met haar klantgerichte kijk maakt zij de de vertaalslag van wensen van klanten naar de diensten van Groei & Bloei.

Lucia 
Ola! Ik ben Lucia.
Ik vind het een eer om te mogen werken met ouders en hun nieuwe geluk; de pasgeboren baby. Mijn passie zit vooral in het mogen bijdragen aan het geluk van de nieuwe gezinssituatie en deze tijd de mooiste tijd mogelijk te maken. Elk gezin is anders, net zoals de hulp die nodig is.
Wat er van mij verwacht kan worden is dat de focus altijd op de eerste plaats bij de lichamelijke, maar ook geestelijke gezondheid van de moeder en baby zal liggen. Ook zal ik papa en eventuele broertjes of zusjes zoveel mogelijk betrekken in de verzorging van het nieuwe gezinslid.
Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan een fijne sfeer in huis.
Mijn doel is, wanneer de kraamtijd voorbij is, dat ik een sterke, zelfverzekerde en vooral gelukkige moeder achterlaat met een tevreden, gezonde en sterke baby.
Liefs,
Lucia

Teja
Ola, ik ben Teja.
Als kraamverzorgende sta ik klaar voor moeder en kind in de kraamtijd. Ik ben hun steun en toeverlaat. Ik waak over de gezondheid en het welzijn van het gezin. Ik geef voorlichting, instructies en biedt ondersteuning waar nodig. Aan het eind van de kraamtijd zorg ik ervoor dat de ouders zelfstandig en zelfverzekerd voor hun kindje kunnen zorgen. Ik wil van de kraamweek een dierbare herinnering maken.
Ik vind het heerlijk om 'mijn' gezinnen alles te leren over hun kindje. Als kraamverzorgende kun je echt het verschil maken. Het is daarom enorm dankbaar werk en ik doe het met liefde en passie!

Liefs,

Teja.

ONS DOEL

Wij snappen goed dat om volledig tot rust te kunnen komen het fijn is om mensen om je heen te hebben die je kent en je vertrouwt. Niemand ervaart jouw zwangerschap en kraamweek zoals jij dat doet. De veranderingen, nieuwe gevoelens en aankomende situatie zorgen ervoor dat je weer zoekende bent in je eigen leven. Het is ons doel om voornamelijk de vrouw in haar kracht te zetten in een bijzondere en tegelijkertijd turbulente periode waarin er zowel fysiek als mentaal een hoop veranderd. Het kan op sommige momenten voelen alsof je wereld op z'n kop staat. Hierin sta je gelukkig niet alleen! Wij zijn er, om je bij te staan en te vertellen dat je het kan. Tijdens de kraamweek besteden wij veel aandacht aan hoe mama in haar vel zit. Wij zorgen ervoor dat we vooraf precies weten wat jouw geluksmakertjes en triggers zijn. Waar je waarde aan hecht en waar je energie van krijgt. Wij helpen jou bij een gezonde start, zodat je de moeder kunt worden die je wil zijn. Ouders die van zichzelf vinden dat ze goed op weg zijn. Wij leren jou hoe jij jouw moeder of vader gevoelens leert herkennen. En je het vertrouwen geven dat het ouderschap goed zal verlopen door dicht bij jezelf te blijven. Dit geldt overigens niet alleen voor de mama, maar ook voor papa en eventuele broertjes of zusjes. Zij zijn immers ook een belangrijk onderdeel van het geheel. Vandaar dat wij zeggen: jullie kraamtijd is met alle liefde onze zorg.