Aantal uren kraamzorg

Wij zijn ons ervan bewust dat de behoefte aan zorg tijdens de kraamtijd kan veranderen en flexibiliteit vraagt. Wees maar gerust, wij groeien mee zodat jullie dé zorg ontvangen die jullie nodig hebben en verdienen.

De eerste urenindicatie komt vaak uit op 49 uur kraamzorg  verspreid over maximaal acht dagen. Tijdens het intakegesprek worden de uren verdeeld over de dagen. Eventuele uren van een verblijf in het ziekenhuis of een geboortehotel worden hierin meegenomen.

De verloskundige en de kraamverzorgster bespreken op verschillende momenten de eventuele aanvullende behoeftes vanwege medische noodzaak. Aan de hand hiervan wordt besloten of het aantal uren nog passend is. Dit doen wij omdat na de geboorte pas echt zichtbaar is hoeveel kraamzorg moeder en gezin nodig hebben.

 

Indicatiestelling:

Het aantal uren zorg wordt met behulp van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) kraamzorg vastgesteld. Dit gebeurt op verschillende momenten:

 1. Tijdens de zwangerschap tijdens de intake (1e indicatiemoment);
 2. Bij de start van het kraambed thuis of in het geboortecentrum (1e herindicatie);
 3. Tijdens het kraambed (2e herindicatie). De verloskundige evalueert, in overleg met de kraamverzorgende, de situatie en eventueel worden extra uren geïndiceerd.
 4. Eventueel vindt een 3e herindicatie plaats voor een 9e/10e dag

Bron: “KCKZ » 4. Zorgprotocol Toepassing Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg”

Aanvullend verzekerd?

Dan betaal je geen eigen bijdrage.

Niet aanvullend verzekerd?

Dan ontvang je na de kraamtijd een factuur voor de eigen bijdrage. De eigen bijdrage per kraamzorguren bedraagt in 2021 €4,60. De kosten van de eigen bijdrage zijn bij alle kraamzorgbureaus hetzelfde.

Functieprofiel Kraamverzorgende 

Werken bij Kraamzorg Groei en Bloei betekent werken bij een jong en dynamisch bedrijf dat zich kenmerkt door de passie, betrokkenheid, deskundigheid en plezier van alle medewerkers in het bedrijf.
Wij zijn gedreven om continu te verbeteren en het beste uit het werk en onze eigen kunnen te halen om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen.
Daarnaast staat de tevredenheid van de medewerker bij ons even hoog als de tevredenheid van de klant. Wij zijn ervan overtuigd dat tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten.
Haal jij voldoening uit het optimaliseren van de klantbeleving en hou jij ervan om iedere pasgeboren baby en nieuw gezin liefdevol te begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wij zijn op zoek naar collega’s die van nature gedreven zijn om anderen te begeleiden en nieuwe dingen aan te leren. Goed kunnen luisteren, motiveren, inspireren en coachen zijn hierbij belangrijke vaardigheden.
De kraamtijd is een bijzondere periode. Wil jij je samen met je collega’s volledig inzetten om de beste zorg te bieden , aarzel dan niet en reageer snel. Het betreft een zelfstandige functie waarbij jij de vrijheid hebt om het de klant volledig naar de zin te maken volgens de richtlijnen en om het eigen werk te organiseren.
Wij vragen:
 • Minimaal 24 uur beschikbaar
 • diploma kraamverzorgende of MBO-diploma niveau 3 IG met uitstroom differentiatie kraamzorg
 • Interesse in praktijkgerelateerde opleidingen/cursussen
 • Affiniteit met fysiologie, natuurlijke bevalling en natuurlijke kraamzorg
 • Affiniteit met de holistische visie
 • Een flexibele, positieve en open houding
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, Engels is een pre
 • Kennis van verschillende culturen
Wij bieden:
 • Een marktconforme salaris inclusief een bonusregeling
 • Een snel veranderende omgeving gezien de groei van het bedrijf
 • Samenwerken met collega’s die hetzelfde doel hebben in het werk: veiligheid en plezier
 • De mogelijkheid om mee te denken in de koers die wij als team willen varen
Los van het CV zijn wij vooral geïnteresseerd in de persoon achter de ervaringen en de persoonlijke drijfveren.  Wij zijn op zoek naar een match om samen met ons te groeien.
Reageren kan tot 31 januari op het emailadres: monica@kraamzorggroeienbloei.nl

Inschrijving

Allereerst schrijf je je in via ons formulier waarna onze zorgconsulent telefonisch contact opneemt voor het inplannen van een intakegesprek.

Intakegesprek

Dit is het begin van het groei-en-bloei proces. Zodra wij het inschrijfformulier hebben ontvangen neemt onze zorgconsulent contact met je op voor het plannen van een intakegesprek. Deze afspraak vind plaats in week 28 tot 32 van de zwangerschap.

 

Tijdens het intakegesprek stellen wij samen een kraamplan op. Het kraamplan vormt de basis voor de kraamperiode.  Wij vertellen tijdens het intakegesprek uitgebreid over onze werkwijze en wat je van ons mag verwachten. De wensen, afspraken en verwachtingen vormen samen de basis voor het kraamplan.

 

In het gesprek nemen wij o.a. graag de volgende punten met je door:

 

 • Wat zijn de wensen van het gezin?
 • Zorg op maat (aantal uren, starttijden, evaluatiemomenten en overige afspraken)
 • Hoe is de leefsituatie?
 • Hoe wil je de kraamvisite regelen?
 • Huisdieren
 • De werkzaamheden van de kraamverzorgende
 • Broers en zussen
 • Overige wensen

 

Kraamzorgbureau Groei & Bloei staat voor persoonlijke aandacht en flexibiliteit. Iedere kraamtijd is uniek.
Wat voor jou belangrijk is, is voor ons belangrijk en daar gaan wij mee aan de slag.

Warming up

Wegen de laatste loodjes het zwaarst? Niet bij Kraamzorg Groei & Bloei! Wij ondersteunen en adviseren jou zodat jij volledig voorbereid bent op de komst van jouw wonder! Na dit gesprek ben jij ready-to-go.

 

In week 36 tot 38 van de zwangerschap komt jouw kraamverzorgster langs om persoonlijk kennis te maken en om de puntjes op de i te plaatsen.
De laatste weken zijn aangebroken! Wat spannend!

 

De kraamverzorgster controleert of jouw wensen nog hetzelfde zijn en kijkt samen met jouw gezin of alle voorbereiding zijn getroffen. Stel tijdens dit gesprek alle vragen die je hebt zodat je verzekerd bent van een bloeiende start. Net als jou kunnen we niet wachten! We denken graag met je mee met zaken als  samen de auto klaarmaken, de vluchtkoffer doorlopen, het geboorteplan nalopen en meer.

Ondersteuning bevalling

Indien er is afgesproken dat de kraamverzorgende ondersteunt tijdens de thuisbevalling, stemt de verloskundige telefonisch af hoe laat de kraamverzorgster wordt verwacht.

De kraamverzorgster ondersteunt door alles klaar te leggen voor de bevalling en achteraf alles weer op te ruimen. Na de bevalling blijft de kraamverzorgster om baby en moeder te controleren en alvast op weg te helpen.

 

Indien er wordt gekozen voor een thuisbevalling wordt in het intakegesprek exact uitgelegd wat er verwacht kan worden van de kraamverzorgster.

Kraamzorg thuis

Wanneer begint de kraamzorg?
Op het moment dat jullie toestemming krijgen van het ziekenhuis of het geboortehotel om naar huis te gaan vernemen wij dat graag telefonisch via de kraamzorglijn. De kraamverzorgster komt op het afgesproken tijdstip. Wij staan 24/7 klaar. Bij thuiskomst is de kraamverzorgster minimaal 2 uur aanwezig voor het opstarten van de zorg voor baby en moeder. Hierbij kan je denken aan voorbereidingen treffen voor de eerste nacht, ondersteunen bij voedingen en het opfrissen van de omgeving en moeder.

 

De kraamverzorgster heeft een aantal standaard werkzaamheden die ze verricht om ervoor te zorgen dat mama en baby het goed maken. Daarnaast verricht ze in overleg lichte huishoudelijke taken. Alle taken en afspraken worden in goed overleg met moeder en partner opgenomen in het kraamplan. Het doel is om door middel van coaching, goede uitleg en begeleiding ervoor te zorgen dat het gezin zelfstandig verder kan na vertrek van de kraamverzorgster.

Mailen

Stuur een e-mail naar: info@kraamzorggroeienbloei.nl