Main
Werkzaamheden van een kraamverzorgster ♥
Main
Werkwijze ♥
About
Intakegesprek

Dit is het begin van het Groei, Bloei, Straal proces. Het intakegesprek vindt plaats in week 28 tot 32 van de zwangerschap.

Tijdens het intakegesprek stellen wij samen een kraamplan op. Het kraamplan vormt de basis voor de kraamweek. Wij vertellen tijdens het intakegesprek uitgebreid wat de werkzaamheden van een kraamverzorgster zijn en wat je van ons mag verwachten. De wensen, afspraken en verwachtingen vormen samen de basis voor het kraamplan. Wij zijn ook erg benieuwd naar de normen en waarden van het gezin. De kraamverzorgster probeert tijdens de kraamweek rekening te houden en de zorg erop aan te laten sluiten. Daarnaast zijn wij ook benieuwd naar jullie geluksmakers en triggers. We leren jullie graag kennen zodat we jullie de beste kraamzorg kunnen leveren.

Wat wordt er besproken in het intakegesprek?

De wensen van het gezin
Zorg op maat (aantal uren, starttijden, evaluatiemomenten en overige afspraken)
Hoe is de leefsituatie?
Hoe wil je de kraamvisite regelen?
Huisdieren
De werkzaamheden van de kraamverzorgende
Broers en zussen
Overige wensen

Kraamzorgbureau Groei & Bloei staat voor persoonlijke aandacht en flexibiliteit. Iedere kraamtijd is uniek. Wat voor jou belangrijk is, is voor ons belangrijk en daar gaan wij mee aan de slag. Wij willen niets minder dan de beste kraamzorg leveren die jullie wensen en verdienen.

About
Warming up

De laatste weken zijn aangebroken! Wat spannend.

Wegen de laatste loodjes het zwaarst? Niet bij Kraamzorg Groei & Bloei. In week 36 tot en met 37 van de zwangerschap plannen wij de Warming Up in. Wij bieden deze extra service aan om ervoor te zorgen dat de voorbereidingen goed worden getroffen. De Warming Up vindt plaats door middel van een videogesprek of aan huis indien daar een specifieke reden voor is.

Wij vinden het belangrijk om de partners te betrekken in het geheel. Ze zijn vaak enthousiast, maar weten niet zo goed waar ze concreet kunnen bijdragen. Tijdens de Warming Up nemen we ze mee op sleeptouw en staan we stil bij wat zij kunnen doen ter voorbereiding. Zij zijn een belangrijk onderdeel van het team.

Mocht je thuisbevallen, dan doorlopen wij naast het kraampakket ook de overige benodigdheden. Zo weten jullie dat jullie er klaar voor zijn en weten wij dat alle benodigdheden in de kraamweek aanwezig zullen zijn en wij ons werk goed kunnen uitvoeren. Stel tijdens dit gesprek alle laatste vragen die je hebt zodat je verzekerd bent van een bloeiende start voor jullie kleine wonder. Na de Warming Up zijn jullie ready-to-go!

About
Ondersteuning
Bevalling

Indien er afgesproken is dat de kraamverzorgende ondersteunt tijdens de thuisbevalling, belt de verloskundige ons op het moment dat ondersteuning vanuit de kraamverzorgster gewenst is.

Ook in het geval van een niet geplande thuisbevalling komen wij om de verloskundige te onderstuenen tijdens de bevalling en kraamzorg te verlenen direct na de bevalling.

De kraamverzorgster ondersteunt door alles klaar te leggen voor de bevalling en na de bevalling door ervoor te zorgen dat het nieuwe gezin er comfortabel en fris bij ligt. Na de bevalling blijft de kraamverzorgster minimaal 2 uur om baby en moeder te controleren en alvast op weg te helpen.

About
Kraamzorg
Thuis
Kraamzorg Thuis

Wat zijn de werkzaamheden van een kraamverzorgster?
Op het moment dat jullie toestemming krijgen van het ziekenhuis of het geboortehotel om naar huis te gaan vernemen wij dat graag telefonisch via de kraamzorglijn. Kraamzorg start direct bij thuiskomst. De kraamverzorgster zal jullie helpen met een opstart. Hierbij kan je denken aan het aanleren van de basis handvaten om zelf de eerste dag en/of nacht door te komen, ondersteunen bij (borst)voeding en het opfrissen van de omgeving en moeder. De volgende dag start de kraamverzorgster in de ochtend.

Tijdens de kraamweek heeft de kraamverzorgster 3 hoofdtaken. Namelijk het dagelijks uitvoeren van de medische controles bij de baby en moeder, ervoor zorgen dat de ouders alles leren over de verzorging van de baby en het herkennen van de signalen van de baby en als laatste het ondersteunen in de licht huishoudelijke taken. Alle taken en afspraken worden in goed overleg met moeder en partner opgenomen in het kraamplan.

Wij voegen hier nog een 4e taak aan toe en dat is de mentale welzijn van mama. Die houden wij in de gaten om ervoor te zorgen dat ze aan het eind van de kraamweek voldoende rust heeft gehad en lekker in haar vel zit ondanks de vele veranderingen.

Het doel is om door middel van coaching, goede uitleg en begeleiding ervoor te zorgen dat het gezin zelfstandig verder kan na vertrek van de kraamverzorgster.

Main
Werkwijze ♥