Inschrijving

Allereerst schrijf je je in via ons formulier waarna onze zorgconsulent telefonisch contact opneemt voor het inplannen van een intakegesprek.

Intakegesprek

Dit is het begin van het groei-en-bloei proces. Zodra wij het inschrijfformulier hebben ontvangen neemt onze zorgconsulent contact met je op voor het plannen van een intakegesprek. Deze afspraak vind plaats in week 28 tot 32 van de zwangerschap.

Tijdens het intakegesprek stellen wij samen een kraamplan op. Het kraamplan vormt de basis voor de kraamperiode.  Wij vertellen tijdens het intakegesprek uitgebreid over onze werkwijze en wat je van ons mag verwachten. De wensen, afspraken en verwachtingen vormen samen de basis voor het kraamplan.

In het gesprek nemen wij o.a. graag de volgende punten met je door:

  • Wat zijn de wensen van het gezin?
  • Zorg op maat (aantal uren, starttijden, evaluatiemomenten en overige afspraken)
  • Hoe is de leefsituatie?
  • Hoe wil je de kraamvisite regelen?
  • Huisdieren
  • De werkzaamheden van de kraamverzorgende
  • Broers en zussen
  • Overige wensen

Kraamzorgbureau Groei & Bloei staat voor persoonlijke aandacht en flexibiliteit. Iedere kraamtijd is uniek.
Wat voor jou belangrijk is, is voor ons belangrijk en daar gaan wij mee aan de slag.

Warming up

Wegen de laatste loodjes het zwaarst? Niet bij Kraamzorg Groei & Bloei! Wij ondersteunen en adviseren jou zodat jij volledig voorbereid bent op de komst van jouw wonder! Na dit gesprek ben jij ready-to-go.

In week 36 tot 38 van de zwangerschap komt jouw kraamverzorgster langs om persoonlijk kennis te maken en om de puntjes op de i te plaatsen.
De laatste weken zijn aangebroken! Wat spannend!

De kraamverzorgster controleert of jouw wensen nog hetzelfde zijn en kijkt samen met jouw gezin of alle voorbereiding zijn getroffen. Stel tijdens dit gesprek alle vragen die je hebt zodat je verzekerd bent van een bloeiende start. Net als jou kunnen we niet wachten! We denken graag met je mee met zaken als: samen de auto klaarmaken, de vluchtkoffer doorlopen, het geboorteplan nalopen en meer.

Ondersteuning bevalling

Indien er afgesproken is dat de kraamverzorgende ondersteunt tijdens de thuisbevalling, stemt de verloskundige telefonisch af hoe laat de kraamverzorgster wordt verwacht.

De kraamverzorgster ondersteunt door alles klaar te leggen voor de bevalling en achteraf alles weer op te ruimen. Na de bevalling blijft de kraamverzorgster minimaal 2 uur om baby en moeder te controleren en alvast op weg te helpen.

Indien er wordt gekozen voor een thuisbevalling wordt in het intakegesprek exact uitgelegd wat er verwacht kan worden van de kraamverzorgster.

Kraamzorg thuis

Wanneer begint de kraamzorg?
Op het moment dat jullie toestemming krijgen van het ziekenhuis of het geboortehotel om naar huis te gaan vernemen wij dat graag telefonisch via de kraamzorglijn. De kraamverzorgster komt op het afgesproken tijdstip. Wij staan 24/7 klaar. Bij thuiskomst is de kraamverzorgster minimaal 2 uur aanwezig voor het opstarten van de zorg voor baby en moeder. Hierbij kan je denken aan voorbereidingen treffen voor de eerste nacht, ondersteunen bij voedingen en het opfrissen van de omgeving en moeder.

De kraamverzorgster heeft een aantal standaard werkzaamheden die ze verricht om ervoor te zorgen dat mama en baby het goed maken. Daarnaast verricht ze in overleg lichte huishoudelijke taken. Alle taken en afspraken worden in goed overleg met moeder en partner opgenomen in het kraamplan. Het doel is om door middel van coaching, goede uitleg en begeleiding ervoor te zorgen dat het gezin zelfstandig verder kan na vertrek van de kraamverzorgster.