Main
Werkzaamheden van een kraamverzorgster ♥
Main
Werkwijze ♥
About
Intakegesprek

Dit is het begin van het Groei, Bloei, Straal proces. Het intakegesprek vindt plaats in week 28 tot 33 van de zwangerschap.

Tijdens het intakegesprek stellen wij samen een kraamplan op. Het kraamplan vormt de basis voor de kraamweek. Wij vertellen tijdens het intakegesprek uitgebreid wat de werkzaamheden van een kraamverzorgster zijn en wat je van ons mag verwachten. De wensen, afspraken en verwachtingen vormen samen de basis voor het kraamplan. Wij zijn ook erg benieuwd naar de normen en waarden van het gezin. De kraamverzorgster probeert tijdens de kraamweek rekening te houden en de zorg erop aan te laten sluiten. Daarnaast zijn wij ook benieuwd naar jullie geluksmakers en triggers. We leren jullie graag kennen zodat we jullie de beste kraamzorg kunnen leveren.

Wat wordt er besproken in het intakegesprek?

De wensen van het gezin
Zorg op maat (aantal uren, starttijden, evaluatiemomenten en overige afspraken)
Hoe is de leefsituatie?
Hoe wil je de kraamvisite regelen?
Huisdieren
De werkzaamheden van de kraamverzorgende
Broers en zussen
Overige wensen

Kraamzorgbureau Groei & Bloei staat voor persoonlijke aandacht en flexibiliteit. Iedere kraamtijd is uniek. Wat voor jou belangrijk is, is voor ons belangrijk en daar gaan wij mee aan de slag. Wij willen niets minder dan de beste kraamzorg leveren die jullie wensen en verdienen.

About
Warming up

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Wij helpen jullie met een zo goed mogelijke voorbereiding.
In de bevestigingsmail van de inschrijving ontvang je direct een uitzetlijst. Het intakegesprek verlengen we met een half uur om al jullie vragen te beantwoorden met betrekking tot de uitzet. Het is zeker geen vereiste dat jullie voor het gesprek alles gekocht en in huis hebben. Aan de hand van de Warming Up stellen we een to do list op met de laatste zaken die jullie nog moeten regelen. Het doel van de Warming Up is dat duidelijk wordt wat er nog gedaan moet worden zodat jullie daarna alles lekker kunnen loslaten en genieten van je verlof en de komst van de baby.

About
Ondersteuning
Bevalling

Indien er afgesproken is dat de kraamverzorgende ondersteunt tijdens de thuisbevalling, belt de verloskundige ons op het moment dat ondersteuning vanuit de kraamverzorgster gewenst is.

Ook in het geval van een niet geplande thuisbevalling komen wij om de verloskundige te onderstuenen tijdens de bevalling en kraamzorg te verlenen direct na de bevalling.

De kraamverzorgster ondersteunt door alles klaar te leggen voor de bevalling en na de bevalling door ervoor te zorgen dat het nieuwe gezin er comfortabel en fris bij ligt. Na de bevalling blijft de kraamverzorgster minimaal 2 uur om baby en moeder te controleren en alvast op weg te helpen.

About
Kraamzorg
Thuis
Kraamzorg Thuis

Wat zijn de werkzaamheden van een kraamverzorgster?
Op het moment dat jullie toestemming krijgen van het ziekenhuis of het geboortehotel om naar huis te gaan vernemen wij dat graag telefonisch via de kraamzorglijn. Kraamzorg start direct bij thuiskomst. De kraamverzorgster zal jullie helpen met een opstart. Hierbij kan je denken aan het aanleren van de basis handvaten om zelf de eerste dag en/of nacht door te komen, ondersteunen bij (borst)voeding en het opfrissen van de omgeving en moeder. De volgende dag start de kraamverzorgster in de ochtend.

Tijdens de kraamweek heeft de kraamverzorgster 3 hoofdtaken. Namelijk het dagelijks uitvoeren van de medische controles bij de baby en moeder, ervoor zorgen dat de ouders alles leren over de verzorging van de baby en het herkennen van de signalen van de baby en als laatste het ondersteunen in de licht huishoudelijke taken. Alle taken en afspraken worden in goed overleg met moeder en partner opgenomen in het kraamplan.

Wij voegen hier nog een 4e taak aan toe en dat is de mentale welzijn van mama. Die houden wij in de gaten om ervoor te zorgen dat ze aan het eind van de kraamweek voldoende rust heeft gehad en lekker in haar vel zit ondanks de vele veranderingen.

Het doel is om door middel van coaching, goede uitleg en begeleiding ervoor te zorgen dat het gezin zelfstandig verder kan na vertrek van de kraamverzorgster.

Main
Werkwijze ♥